Günlük İşleyiş

Okul Saatleri

264088,1331638797,2

Okulumuzda haftanın 5 günü 08.55-16.10 saatleri arasında eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Ders süreleri 40 dakikadır. Birinci dersten sonraki 15 dakikalık arada öğrencilerimiz kahvaltı yapmaktadır. İkinci dersten sonra 20 dakikalık uzun teneffüs vardır. Öğlen arası 40 dakikadır. Bunun 20 dakikası yemek için 2o dakikası da oyun için ayrılmıştır. Bunun dışındaki teneffüslerimiz 10’nar dakikadır.

Okul Kıyafetleri

sayfa01

Okulumuza ait resmi bir üniforma bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin okulun belirlemiş olduğu düz renk beyaz, sarı, yeşil ve mavi renkte yarım ya da uzun kollu bir üst giymeleri istenmektedir. Kızların koyu renk diz boyu etek ya da pantolon, erkek öğrencilerin ise koyu renkli pantolon giymeleri gerekmektedir.

Okul – Aile İletişimi

contactus

Velilerimizle temel iletişim E-mail yolu ile yapılmaktadır. Gerekli olduğu durumlarda sınıf  öğretmeni veya okul idaresi veli ile irtibata geçip öğrenci hakkında gereken konularda iletişim sağlamaktadır. Velilerimiz öğretmenlerimiz ile görüşmesi randevu usulüne dayalı olarak yapılmaktadır. Veli ile yapılan her görüşme veli görüşme kayıt defterine yazılmaktadır.

Veli Toplantıları

KLTd8Lpi4

Eğitim öğretim yılı başında tüm veliler okula davet edilip okulun işleyişi ve eğitim öğretim  hakkında bilgi verilmektedir. Bunun haricinde 1. ve 2. Dönemde veli öğretmen görüşmeleri düzenlenip her öğrencinin akademik, duygusal ve sosyal gelişimi hakkında veli bilgilendirilip velinin görüşü alınmaktadır.

Yemek

sayfa01

Okulumuzda sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı günlük hazırlanarak öğrencilerimize servis edilmektedir. Okulumuzda hazırlanan tüm yiyecekler hijyenik koşullarda hazırlanmaktadır. Günde üç öğün yemek verildiği ve okulumuzda kantin bulunmadığı için öğrencilerin okula yiyecek ve içecek getirmesi uygun değildir.

Okul Gezileri

Resim1

Sosyal kültürel ekinlikler kapsamında yapılan gezilerden İlçe dışında olan tüm geziler için Kaymakamlık onayı alınmaktadır. Bunun için de velinin Veli İzin Notu doldurulup imzalanmalıdır. Veli izin notu olmayan öğrenciler için geziye katılma izni alınamamakta ve öğrenci geziye katılamamaktadır. İlçede yapılacak geziler için veli izin notu ve okul onayı yeterli olmaktadır.

Okul Servisleri

14496702442137285244Turkiye Okul Tasiti.svg.med

Okulumuzun kendine ait servis araçları bulunmayıp, uzun yıllardır öğrencilerimizin taşımacılığını yapan bir şirket ile çalışılmaktadır. Servis ücreti ödemelerini velilerimiz birebir servis şirketine ödemektedir. Tüm servis araçlarının ve sürücülerinin evraklarının tam olduğundan ve güncellendiğinden emin olunmaktadır. Aylık olarak da servisler teker teker kontrol edilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmektedir.

Ev Ödevi Defteri

sheikh_tuhin_Diary

Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokula devam eden öğrencilerimizin her birinin ev ödevi defteri bulunmaktadır. Anasınıfı ve İlkokul öğrencileri için öğretmenlerimiz sınıflarda işlenen müfredat konularına paralel ve kısa sürede tamamlanabilecek ödevleri ev ödevi defterine koymaktadır. Ev ödevlerinin verilmesi aynı sınıfa öğretmenlik yapan öğretmenlerin belli bir sıraya göre ödev vermesiyle yapılmaktadır.

Öğrencilerin okul çıkışında ve hafta sonunda farklı faaliyetlerde bulunmaları ve aileleri ile de zaman geçirmeleri gerektiği göz önünde bulundurularak ödevler verilmektedir.

Ortaokul öğrencilerinin sahip oldukları ödev defterlerine ödevler işlendikten sonra velinin ev ödevini gördüğüne dair imza atması gerekmektedir. Ev ödevlerinin tamamlanabilmesi için öğrencilere mutlak suretle yeterli zaman tanınmaktadır.